Behandelingen

Psychologische behandeling

Bij Keuvel & Kracht verzorgen wij psychologische behandeling in de vorm van EMDR, cognitieve gedragstherapie en gesprekstherapie.
gesprekstherapie

 Gesprekstherapie

In gesprek zoek je samen met de therapeut naar oorzaken en oplossingen voor problemen. Naar inzichten, analyses en verwoording van emoties. Niet alleen het stellen van vragen werkt bij gesprekstherapie maar ook de kracht van een luisterend oor en het verkrijgen van feedback en erkenning werkt vaak goed.

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie

Is een vorm van psychotherapie die actief en doelgericht is. Samen met de therapeut onderzoek je je eigen gedrag en gedachten. Daarna ga je deze aanpassen. Deze vorm van therapie werkt bij veel psychische problemen goed.
EMDR

EMDR

Staat voor Eye movement desensitization and reprocessing is een therapie voor mensen die last blijven houden van een schokkende ervaring. Ongeveer 25 jaar geleden werd het voor het eerst beschreven. Inmiddels is het een volwaardige en effectieve therapeutische methode. Voor meer informatie kan je het beste de volgende site bekijken: www.emdr.nl Mirjam is EMDR practitioner en aangesloten bij de beroepsvereniging www.ven.nl

Boks-/Kracht-/Running

Bij Keuvel & Kracht wordt iedere vorm van psychologische behandeling gecombineerd met sporten. Dit kan krachttraining,  hardlopen of boksen zijn.

Krachttraining

Krachttraining

Bij Keuvel & Kracht maken we in de krachttraining gebruik van kettlebells. Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken kwam naar voren dat krachttraining een positief effect heeft op psychische klachten. Kettlebell training is oorspronkelijk opgezet door Pavel Tsatsouline (voormalig Sovjet special forces trainer ;-) ). Met behulp van een kettlebell doe je diverse oefeningen waarbij je je hele lijf onder handen neemt. Je ontwikkelt spiermassa, spierkracht en uithoudingsvermogen.

Running therapy

Running therapie

Met behulp van running therapie word je op een veilige en verantwoorde manier getraind om 30 tot 60 minuten invulling te kunnen geven aan het hardlopen. Hierbij is het doel het verminderen van psychische klachten en het verbeteren van het fysieke uithoudingsvermogen.

Bokstherapie

Boks therapie

Bij boks therapie draait het om doen en ervaren. Iedere techniek en werkvorm is hier op gericht. Na boks therapie geven mensen aan dat zij een positievere kijk hebben op problemen.


Groepsbehandeling

Wanneer na intake blijkt dat je gebaat bent bij een groepstherapie wordt dit ook ingezet bij Keuvel & Kracht. Heel vaak is groepstherapie een effectieve manier van behandelen. In een groep vind je namelijk herkenning, ontmoet je mensen met dezelfde problemen en vind je voorbeelden hoe andere mensen met dezelfde problemen omgaan.

Kennismaken?