Veelgestelde vragen

         Heb je een vraag? Wellicht vind je het antwoord in onze FAQ. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op.


FAQ

Wie betaalt de rekening?

Een psycholoog met een contract mag direct en digitaal, het bedrag dat er afgesproken is in het contract, bij de zorgverzekeraar declareren. Keuvel & Kracht heeft ervoor gekozen geen contracten met zorgverzekeraars af te sluiten.

Hierdoor zijn we niet gebonden aan de eisen ( lees keurslijf 😊) van de verzekeraar. Samen met jou wordt een plan op maat gemaakt en is je privacy gegarandeerd. De rekening wordt ook naar jou gestuurd. Als je een natura basispolis hebt afgesloten, krijg je vaak niet het hele bedrag vergoed, maar datgene waar je in natura voor verzekerd bent.

De rekening dien je zelf in bij je verzekeraar. Wij adviseren altijd van te voren eerst contact te leggen met je verzekeraar om te overleggen.

Verschil tussen een polis in natura of een restitutiepolis?

Contractvrije Psychologen zijn psychologen die werken op restitutie-basis. Bij het kiezen voor een zorgverzekering heb je keuze uit een naturapolis of een restitutiepolis. De natura basispolis is de goedkoopste basispolis. De verzekeraar maakt het je gemakkelijk door belangrijke zaken voor je te regelen: de keuze van psychologen en de afhandeling van de declaraties. Deze polis heeft echter grenzen. Het systeem werkt namelijk alleen als je naar psychologen gaat die door de verzekeraar zijn gecontracteerd. Als een verzekeraar in zijn vergoedingenoverzicht spreekt van 100% vergoeding voor psychologische zorg, dan geldt dit uitsluitend voor gecontracteerde psychologen. De verzekeraars zijn hier vaak niet duidelijk over. Bezoek je een psycholoog die werkt op basis van restitutie (een contractvrije psycholoog die je zelf de rekening stuurt), dan houd je altijd recht op een vergoeding. Maar meestal geeft de verzekeraar wel een lagere vergoeding dan wanneer je je houdt aan het lijstje van door de verzekeraar gecontracteerde psychologen. Verzekerden met een naturapolis die toch liever hun eigen psycholoog kiezen of door hun huisarts naar een contractvrije psycholoog zijn verwezen, kunnen hierdoor voor financiële verrassingen komen te staan.

De restitutie basispolis is bij de meeste verzekeraars enkele euro’s per maand duurder dan de naturapolis. Deze polis biedt u volledige vergoeding ongeacht naar welke psycholoog (al dan niet gecontracteerd) u gaat, ervan uitgaand dat de psycholoog zich houdt aan de wettelijk vastgestelde tarieven natuurlijk.

Daarnaast is er een combipolis. Een restitutiepolis die toch niet alles restitueert. De informatie van verzekeraars over dit soort polissen is vaak moeilijk te doorgronden. Het vergt regelmatig veel zoek- en denkwerk om er achter te komen of u met een naturapolis, een restitutiepolis of een combipolis te maken heeft. Sommige verzekeraars zeggen marktconform te vergoeden maar hoe hoog marktconform is blijkt later anders te liggen. Zo is een goedkope polis met de naam ‘gemakpolis’ waarschijnlijk een naturapolis. En is een duurdere polis met de naam ‘eigenkeuzepolis’ waarschijnlijk een restitutiepolis. In ons overzicht kunt u zien wie nog wel echt een restitutiepolis heeft

Welke tarieven hanteert Keuvel & Kracht?

Keuvel & Kracht hanteert de markt conforme tarieven voor de GGZ zoals die zijn vast gesteld door de NZA (Nederlandse Zorg Autoriteit). Deze zijn in te zien op de site (www.nza.nl) van de NZA en worden ieder jaar opnieuw geïndexeerd. Gedurende een traject wordt maandelijks een factuur opgemaakt die binnen drie weken betaald moet worden. Deze factuur kan je weer indienen bij je verzekeraar.

Wat kan ik doen als ik niet tevreden ben?

Ook als het even niet zo gaat als je verwacht kan je bij ons terecht. Natuurlijk doen wij er alles aan om je zo goed mogelijk te helpen. Mocht het onverhoopt toch anders lopen, dan vragen wij dit met ons te bespreken, zodat wij er iets aan kunnen doen. Mochten we er gezamenlijk niet uitkomen dan hebben de beroepsverenigingen waar wij bij zijn aangesloten een officiële klachtenprocedure. We hebben er voor gekozen ons aan te sluiten bij de klachtenprocedure van NVGZP (Nederlandse Vereniging van GZ Psychologen). De werkwijze kan je op hun site terugvinden.

Heeft Keuvel & Kracht een kwaliteitsstatuut?

Natuurlijk is alles wat wij doen gericht op het leveren van hoogwaardige hulp. Dat je kwaliteit van de behandeling en de therapeut verwacht is dan ook normaal. Maak vooral bespreekbaar wat je verwachtingen hieromtrent zijn.
Naast goede afspraken is er ook een Wet waarin afspraken over “kwaliteit” in de geestelijke gezondheidszorg is vastgelegd. Helaas is dit weer een redelijke administratieve opsomming, maar uiteraard willen we ook op dit gebied de zaken goed op orde hebben. Deze aspecten zijn vastgelegd in een zogenaamd ” kwaliteitsstatuut”. Deze ligt ter inzage in de praktijk, vraag er gerust naar.

Hoe en wanneer is Keuvel & Kracht te bereiken?

Je kan Keuvel en Kracht het beste mailen. Wanneer we namelijk met iemand in gesprek of aan het trainen zijn, nemen we de telefoon niet op. Wanneer we een mailtje van je krijgen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op, meestal lukt dit binnen 24 uur.

Welke registraties hebben de medewerkers van Keuvel & Kracht?

Mirjam heeft een registratie in het BIG: 39913807225 GezondheidsZorg Psycholoog.
Zij heeft zich geregistreerd bij de NVGZP en bij de VEN (EMDR).

Waar vinden de trainingen en behandelingen plaats?

De psychologische behandelingen vinden plaats in onze praktijkruimte in Vijfhuizen. De sporttrainingen vinden buiten plaats in het Haarlemmermeerse Bos of in de trainingsruimte in Heemstede.